Peste cu lamaie si ierburi aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g file de salau,
  • 2 lamai,
  • 1 crenguta busuioc,
  • 1 fir de menta,
  • 2 lingurite ulei de masline,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati si stergeti lamaile si curatati de coaja una dintre ele. Taiati-le pe amandoua in jumatati si indepartati samburii cu varful unui cutit.

Spalati, zvantati si taiati in 4 fileurile de peste.

Taiati cu cutitul 12 frunze de menta si cu foarfeca 12 frunzulite de busuioc.

Asezati lamaile taiate rondele pe fundul unei forme termorezistente si presarati peste ele jumatate din frunzele de menta.

Puneti deasupra feliile de peste, stropiti-le cu ulei, sarati, piperati si presarati peste ele frunzele de menta ramase.

Acoperiti vasul cu folie de plastic si tineti-l 2 ore la frigider.

Incingeti cuptorul la 210°, indepartati folia si lasati pestele sa se patrunda 15-20 de minute.

Intre timp, topiti untul intr-un bol asezat pe baie de aburi, sarati-l, piperati-l si adaugati busuiocul taiat.

Serviti pestele fierbinte, cu sosul de unt si busuioc alaturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise