Peste cu legume la oala minune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de peste de preferinta proaspat
  • 300 gr. ciuperci proaspete
  • 200 gr ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 rosii potrivite
  • 1 ardei
  • foi de dafin
  • piper
  • sare
  • 2 linguri de otet
  • 1 pahar de vin alb.

Mod de preparare

Pestele se curata si taie in portii potrivite.Ceapa se taie pestisori,iar ciupercile si ardeiul felii. Morcovul se da pe razatoarea mare si rosiile se taie cuburi.Usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului.In \"oala minune\"(oala subpresiune) se pune uleiul apoi cate un strat alternativ de ceapa, ciuperci,ardei, morcov si peste.Dupa primul strat de peste se pun foile de dafin, usturoiul si rosiile apoi se pun restul de straturi de legume.La final se amesteca otetul cu vinul si condimentele ramase.Se torna peste legume, iar daca nu este suficient se mai adauga putina apa.Nu este obligator ca sa fie lichid pana cuprinde amestecul, pentru ca oricum legumele vor lasa si ele apa.Se lasa la fiert din momentul in care incepe sa iasa abur inca 1/2 ora.Se poate servi cu mujdei de usturoi.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise