Peste la gratar cu cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Peste (crap sau pastrav)
  • 1 kg cartofi noi
  • sare, piper, ulei, otet, cimbru, curry, patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata pestele si se condimenteaza cu sare, piper si curry, se lasa asa cam 1 ora, se unge cu un pic de ulei dupa care se frige la gratar in suporturile speciale de peste sau in cele obisnuite dar nu direct pe gratar, ca sa nu se sfarime la intors (si crapul si pastravul sint gata intr-o jumatate de ora daca jarul este bun )

Cartofii curatati si taiati cubulete se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg.

Alaturi, intr-un castronel, se amesteca ulei,otet, sare, piper si cimbru si se desarta peste cartofii fierbinti, lasindu-se acoperiti cam 10 minute.

Astfel preparati, cartofii devin extraordinar de pufosi si aromati iar la masa se presara peste ei patrunjel proaspat taiat marunt .

Pentru picanterie, merge alaturi un mujdei natur !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise