Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 buc. caras uscat si sarat
  • 2 mere
  • 2 buc. morcov
  • 4 cartofi potriviti
  • 2 lamai
  • o legatura patrunjel
  • o capatana mai mare de usturoi sau dupa gust
  • cateva buchetele de conopida ( Eu am avut conopida gata fiarta)
  • 100 ml vin alb
  • ulei de masline
  • piper,nucsoara,ienibahar dupa gust

Mod de preparare

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat este pestele,dar mai ales in functie de cat de sarat va place sa mancati.

Eu am tinut carasul la desarat cca 3 ore.

Dupa ce se scoate de la desarat,se spala si se lasa la scurs,la zvantat intr-o strecuratoare.

Separat se curata conopida si se desface in buchetele mici .Cartofii si morcovii se spala,se taie rondele si se fierb impreuna cu conopida in 100 ml vin si apa in care se adauga un varf de lingurita de sare.Eu am avut in frigider conopida gata fiarta si a fost astfel binevenita.

Merele se curata de coaja,se scot cotoarele si semintele si se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.Usturoiul se curata si se taie felii.Lamaia se spala si se taie rondele.

Legumele fierte se lasa la scurs si la racit ,iar pestii se aseaza individual pe bucati de folie de aluminiu unse in prealabil foarte bine cu ulei .

Pe fiecare bucata de peste se aseaza o rondea de mar,felii de cartof, felii de morcov,o rondea de lamaie, buchetele de conopida ,felii de usturoi.

Se condimenteaza dupa gust,se presara patrunjel tocat,se stropeste cu ulei ,se impacheteaza ca un plic si se aseaza in tava. Cu fiecare pestisor se procedeaza la fel si se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise