Pesto alla genovese

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O jumatate catel de usturoi zdrobit
  • Sare de mare si piper proaspat macinat
  • 3 maini de busuioc proaspat tocat
  • O mana de muguri de pin
  • O mana de parmezan ras
  • Ulei extra-virgin
  • Zeama de lamaie

Mod de preparare

Puneti usturoiul cu putina sare de mare si busuiocul intr-un mojar sau intr-un blender si mixati bine.

Mai puteti adauga usturoi daca va place mai mult. Prajiti mugurii de pin intr-o tigaie incinsa fara ulei pana devin aurii, dar nu maro.

Puneti mugurii in blender si mixati din nou pana devine foarte cremos.

Puneti crema intr-un bol si adaugati jumatate din parmezan. Amestecati usor, adaugati ulei de masline, pana devine mai cremos.

Asezonati dupa gust si adaugati parmezanul ramas. Mai puteti adauga ulei si zeama de lamaie daca va place.

Il puteti pastra intr-un borcan unde ati turnat deasupra putin ulei de masline pentru a nu se oxida si il sigilati bine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise