Pesto de busuioc

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -busuioc un manunchi
  • -50g seminte de pin(pinoli)
  • -miezul de la 3 nuci
  • -1/2 catel usturoi
  • -50g parmezan
  • -un cubulet unt
  • -ulei de maline 2-3 linguri

Mod de preparare

Se spala busuiocul bine si se usuca pe un prosop de bucatarie, prin tamponare. Intr-un robot de bucatarie se mixeaza: semintele de pin, parmezanul si catelul de usturoi.

Se adauga busuiocul,putin cate putin,uleiul,iar la sfarsit cubuletul de unt. Aceasta operatie nu trebuie sa dureze mai mult de 1-2 minute.

Cu acest pesto se poate condimenta pasta,se pot umple rosii,se poate adauga in salatele de vara. Va rezulta o pasta omogea, ft gustoasa, daca doriti condimentati cu putina sare (doar daca parmezanul nu este ft sarat.

Va doresc pofta buna!!!

Eu pregatesc mai mult, il pastrez in cutii de plastic si-l congelez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise