Piept de curcan cu papricas de varza de Bruxelles

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 600g.piept de curcan feliat,
  • 1 ou,
  • 50ml. lapte,
  • 20g.pesmet,
  • 150g.cascaval ras,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri condimente pentru carne de curcan,
  • 100g.faina,
  • ulei;
  • Pentru papricas:
  • 100g. bacon,
  • 400g.varza de Bruxelles,
  • 1 ardei rosu mare;

Mod de preparare

1.Carnea se spala, se sterge cu un servet de bucatarie si se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de curcan.

2.Se prepara papricasul:baconul se taie cubulete,varza se spala bine ,ardeiul se taie cubulete.Varza de Bruxelles se fierbe 5 minute in apa cu sare si se strecoara.Baconul se pune la prajit intr-o tigaie si peste jumarile rezultate se pun varza si ardeiul,sare, piper si se calesc impreuna 4-5 minute.

3.Oul se bate cu putina sare si lapte.Pesmetul se amesteca cu cascavalul ras.Feliile de carne se trec prin faina, ou si pesmet si se frig in ulei fierbinte.Se scot si se pun pe servetele de hartie pentru a lasa surplusul de grasime.Se servesc cu papricasul de varza si orez fiert ,precum si cu un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise