PIEPT DE FAZAN IMPANAT CU SOS DE AFINE SI CROCHETE DE CARTOFI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepturi de fazan(cca.480g),
  • sare,
  • 50g.slanina afumata,
  • 100ml.ulei ,
  • unt cat o nuca,
  • 41/2 linguri faina ,
  • 200g.gem de afine,
  • 5-6 cartofi,
  • piper,
  • 1 ou,
  • 2 linguri pesmet,
  • 200ml.ulei,
  • 4 boabe de ienupar,
  • 250ml.lapte,
  • 100g.smantana;

Mod de preparare

1. Se impaneaza piepturile de fazan cu slanina afumata si se condimenteaza cu sare, piper si boabe de ienupar pisate. Se stropesc cu ulei si se tin 24 de ore in frigider.

2. Din unt, faina si amantana se prepara un sos alb in care se pun apoi gemul de afine si sare dupa gust.

3. Cartofii se fierb in coaja, se curata, se zdrobesc, se adauga oul, sare si atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale, nici prea vartos. Se formeaza crochete, se trec prin pesmet si se frig in ulei fierbinte.

4. Piepturile de fazan se frig pe ambele parti.

5. Se serveste carnea feliata cu sosul de afine si crochetele de cartofi. Se alege un vin rosu sec.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise