Piept de pui in sos de usturoi pe pat de mamaliguta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui (am folosit piept de pui fara piele),
  • sare, piper,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1 1/2 cana apa,
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 4 catei mari de usturoi,
  • ulei de palmier pentru prajit carnea de pui,
  • Mamaliguta:
  • 3 cani apa,
  • 1 cana malai,
  • sare(fiecare pune cum este obisnuit).

Mod de preparare

Se incinge uleiul (de palmier) intr-o cratita si se pune pieptul de pui taiat cuburi. Se condimenteaza cu sare si piper. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti. Eu fac totul foarte rapid, nu sunt adepta prajitului,mai bine las mai mult timp la fiert carnea sau o bag la cuptor.

Se presara boiaua dulce peste carne si se stinge cu apa (apa sa acopere carnea). Se adauga patrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.

Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie sa scada bine, sub jumatatea carnii.

Timpul de fierbere va fi putin mai mare daca folositi pulpe de pui sau bucati mai mari din pui si va fi necesara putin mai multa apa, pe care o adaugati daca vedeti ca sosul scade prea tare(intotdeauna am o oala cu apa fiarta pe aragaz,pentru a pune daca mai este nevoie).

Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Cand incepe sa se ingroase mamaliga incepeti sa amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.

Daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase, iar daca adaugati in apa de fiert de la bun inceput si o lingura de ulei,mamaliguta nu se va mai prinde de peretii oalei.

Adaugati usturoiul tocat marunt peste pui si mai fierbeti 1 minut.

Serviti puiul in sos de usturoi pe pat de mamaliguta.

Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise