Piept de pui la cuptor cu cartofi si sos de smantana

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui dezosat
  • 8 cartofi potriviti
  • 200g smantana
  • 4-5 frunze de marar
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • ulei
  • vin rosu.

Mod de preparare

Se fierb cartofii timp de 20 de minute, se decojesc si se pun intr-o tava unsa cu ulei si se lasa pana este gata si pieptul de pui. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si usturoi, se lasa 5-10 minute si apoi se pune in tava langa cartofi. Peste ei se pune 1 cana de apa, 1/2 pahar de vin, sare, piper si se da la cuptor; din cand in cand se mai stropesc cu sucul din tava. Smantana se amesteca cu mararul tocat marunt, cu usturoi granulat, sare, piper si se lasa la frigider pana sunt gata pieptul de pui si cartofii. Se scot pieptul si cartofii de la cuptor si se servesc calde impreuna cu sosul de smantana. Pofta buna.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise