Piept de pui la cuptor cu cartofi si sos de smantana

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui dezosat
  • 8 cartofi potriviti
  • 200g smantana
  • 4-5 frunze de marar
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • ulei
  • vin rosu.

Mod de preparare

Se fierb cartofii timp de 20 de minute, se decojesc si se pun intr-o tava unsa cu ulei si se lasa pana este gata si pieptul de pui. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si usturoi, se lasa 5-10 minute si apoi se pune in tava langa cartofi. Peste ei se pune 1 cana de apa, 1/2 pahar de vin, sare, piper si se da la cuptor; din cand in cand se mai stropesc cu sucul din tava. Smantana se amesteca cu mararul tocat marunt, cu usturoi granulat, sare, piper si se lasa la frigider pana sunt gata pieptul de pui si cartofii. Se scot pieptul si cartofii de la cuptor si se servesc calde impreuna cu sosul de smantana. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise