Piept de pui la gratar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 600 gr piept de pui impartit in doua
  • Pentru marinada
  • 4 linguri de frunze de oregano proaspete taiate
  • 4 linguri de frunze de thimin proaspete taiate
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de otet din vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Intai pregatim marinada amestecand toate ingridentele impreuna.In marinada punem bucatile de piept si le lasam cel putin trei ore sa se marineze.

Incigem bine grillul si frigem pieptul 3 minute pe fiecare parte. Se serveste cu pasta de ardei uns putin pe piept si salata de legume sau piure.

Pasta de ardei -frigem 1-2 ardei iuti le curatam dupa care le tocam cu 2 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit. Facand asa pieptul ramane fraged si nu se usuca. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise