Piept de pui marinat cu cartofi la gratar

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de piept mare in jur de 1 kg,
  • 1 kg cartofi
  • sucul de la 2 portocale,
  • 1 caciulie usturoi
  • vin alb sec
  • boia dulce
  • 50 gr +50 gr ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingirita condimente de pui

Mod de preparare

Pentru marinarea carnii se amesteca 50 gr. ulei de masline , sucul de portocale, jumatate din usturoiul pisat, vinul, sarea si piperul si condimentele de pui. Se amesteca bine si in acest sos se pune pieptul de pui la marinat macar 2 ore.

Intre timp se curata cartofii si se amesteca cu un mujdei de usturoi facut din cealalta jumatate de caciulie de usturoi si amestecata cu 50 gr de ulei si apa.

Se lasa si acestia putin sa ia gust.

Se scot apoi bucatile de pui marinat si se dau cu boia de ardei si se aseaza pe gratarul deja incins la fel se procedeaza si cu cartofii

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise