Piept de pui marinat cu cartofi la gratar

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de piept mare in jur de 1 kg,
  • 1 kg cartofi
  • sucul de la 2 portocale,
  • 1 caciulie usturoi
  • vin alb sec
  • boia dulce
  • 50 gr +50 gr ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingirita condimente de pui

Mod de preparare

Pentru marinarea carnii se amesteca 50 gr. ulei de masline , sucul de portocale, jumatate din usturoiul pisat, vinul, sarea si piperul si condimentele de pui. Se amesteca bine si in acest sos se pune pieptul de pui la marinat macar 2 ore.

Intre timp se curata cartofii si se amesteca cu un mujdei de usturoi facut din cealalta jumatate de caciulie de usturoi si amestecata cu 50 gr de ulei si apa.

Se lasa si acestia putin sa ia gust.

Se scot apoi bucatile de pui marinat si se dau cu boia de ardei si se aseaza pe gratarul deja incins la fel se procedeaza si cu cartofii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise