Piept de pui picant, în folie

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porţii
  • 2 bucăţi piept de pui dezosat,
  • 3 - 4 linguri oţet balsamic,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 căţei de usturoi,î
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce şi iute,
  • sare, piper,
  • folie de aluminiu.

Mod de preparare

1. Se amestecă într-un castron oţetul, boiaua de ardei, mierea şi uleiul. Apoi, se crestează din loc în loc fiecare piept de pui cu un cuţit bine ascuţit şi se împănează cu usturoi.

2. Se unge fiecare piept de pui cu amestecul pentru marinat. Carnea se dă la rece în jur de 3 ore.

3. Fiecare piept se înveleţte în folie de aluminiu şi se frige pe grătarul încins, timp de 8 - 10 minute pe fiecare parte.

4. Pacheţelele cu friptură se scot pe o farfurie şi se lasă câteva minute la răcorit, apoi se îndepărtează cu grijă folia. Se sărează şi se condimenteză friptura după gust şi se serveşte cu salată de sezon.

Marinare: 3 ore

preparare: 20 minute

Poftă bună!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise