Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -3 piepti de pui
  • -4 cartofi mari
  • -50 g cascaval feliat
  • -3 ardei:rosu, verde si galben
  • -2 rosii de marime medie
  • -200 g broccoli
  • -masline verzi
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -“za’atar”
  • -condiment de pui: all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • -ulei de masline virgin
  • -1 cana de apa
  • -1 cub de Maggi de pui

Mod de preparare

Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui.

Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune la calit cu putina sare,piper proaspat macinat si za’atar in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute.

Se taie un buzunar in pieptii de pui si se umplu cu ardeiul si felii de cascaval.

Se inchid taieturile cu ajutorul scobitorilor de bucatarie si se aseaza intr-un vas de Pyrex.

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati de marime medie.

Broccoli se desface in buchetele mai mici.

Rosiile se feliaza rondele.

Intr-un bol se amesteca toate legumele cu maslinele si restul de ardei ramasi si se presara cu piper proaspat macinat ,”za’atar” si 3-4 linguri de ulei de masline.

Se aseaza in vasul de Pyrex de jur imprejurul pieptilor de pui.

Intr-o cana de apa fierbinte se dizolva cubul de Maggi si se toarna peste legume.

Se stropesc pieptii de pui cu putin ulei de masline si se presara cu”za’atar”.

Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 grade 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc pieptii de pui si cartofii.

Se servesc cu muraturi asortate.

Pofta buna!

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosieinchisa.In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise