Piftele din frunze de cardon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • *500 ge frunze de cardon
  • *1/2 ceapa
  • *2 catei de usturoi
  • *2 cutii ton din conserva
  • *1 ou
  • *1 lingurita maghiran proaspat sau uscat
  • *sare
  • *faina cit cuprinde
  • *un prafulet de colorant alimentar
  • *ulei pentru prajit.

Mod de preparare

*Luam frunzele de cardon si le fierbem in 2 litri de apa cu sare , 15-20 de minute.

*Le scoatem ,le taiem marunt si le punem intr-un castron mai inalt(apa unde a fiert nu o aruncam)

*Adaugam:-

ceapa taiata marunt

usturoiul dat pe razuitoare

maghiranul taiat fin

oul

colorantul alimentar

2 cani cu apa unde a fiert frunzele

tonul scurs de ulei -----si amestecam bine.

*Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam mereu pina ce se face o crema grosuta care se poate lua cu lingura.

*Punem o cratita pe foc,adaugam ulei ,lasam sa se incinga bine,.....apoi cu o lingura luam din compozitie si le facem pe ambele parti piftelele noastre....si asa succesiv pina ce le terminam.Le scoatem pe un servet pentru a se scurge uleiul excesiv.

*Servim cu salata sau cu ce dorim sau poftim.

*Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise