*Luam frunzele de cardon si le fierbem in 2 litri de apa cu sare , 15-20 de minute.
*Le scoatem ,le taiem marunt si le punem intr-un castron mai inalt(apa unde a fiert nu o aruncam)
*Adaugam:-
ceapa taiata marunt
usturoiul dat pe razuitoare
maghiranul taiat fin
oul
colorantul alimentar
2 cani cu apa unde a fiert frunzele
tonul scurs de ulei -----si amestecam bine.
*Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam mereu pina ce se face o crema grosuta care se poate lua cu lingura.
*Punem o cratita pe foc,adaugam ulei ,lasam sa se incinga bine,.....apoi cu o lingura luam din compozitie si le facem pe ambele parti piftelele noastre....si asa succesiv pina ce le terminam.Le scoatem pe un servet pentru a se scurge uleiul excesiv.
*Servim cu salata sau cu ce dorim sau poftim.
*Pofta buna!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise