Piine de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pachete de drojdie uscata(7 g fiecare)
  • 2 cani de apa calda
  • 1 lingura de zahar
  • o jumatate cana de unt
  • topit
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 2 oua batute
  • 7-8 cani de faina alba.

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia.Intr-un castron mare punem apa calda si adaugam zaharul, untul,sarea,ouale si 4 cani de faina;se amesteca omogen.Se inglobeaza din restul de faina cit sa rezulte un aluat moale.

Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina;se framinta pina devine neted si elastic,circa 6-8 minute.Se pune intr-un castron uns,intorcindu-l ca sa se unga si deasupra.Se acopera si se lasa la cald,sa se dubleze,circa 45 de minute.

Se pumnuieste aluatul.Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se fac piini,chifle,flori sau piini impletite.Se pun in tavi unse,se acopera si se lasa sa creasca pina se dubleaza.

Se coc timp de 25-30 de minute,sau pina se rumenesc.Se scot sa se raceasca pe gratar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise