Pilaf cu pulpe de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 pulpe inferioare de pui,
  • - o ceapa,
  • - un morcov,
  • - 1 cana si 1/2 de orez (eu am folosit cu bob lung, un sortiment special pentru pilaf...nu dau nume ca sa nu fac reclama),
  • - 1 conserva de ciuperci feliate (210g),
  • - putin ulei,
  • - 4 cani cu apa,
  • - sare, curry.

Mod de preparare

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat sau vegeta).

- Ceapa si morcovul se curata si se spala.

- Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.

- Dupa ce s-au fiert pulpele, se scot din apa si, optional, se indeparteaza pielita. Eu o scot pentru ca nu prea e sanatoasa si...oricum nu imi place.

- In cratita in care vom face pilaful se pune putin ulei la incalzit si se caleste ceapa pana se inmoaie putin, apoi se adauga si morcovul ras.

- Avand in vedere ca sunt necesare 4 cani cu apa pentru o cana - o cana si 1/2 de orez, vedem cata apa ne-a ramas in vasul in care s-au fiert pulpele.

- In cazul meu, am avut 2 cani cu apa de la pulpe si am completat cu alte 2 cani cu apa, pe care le-am adaugat la ceapa si morcov.

- In aceasta "supa" se adauga orezul si se lasa la fiert la foc mic, ca sa nu se lipeasca.

- Dupa cateva minute, cand s-a umflat putin orezul, se pun in cratita si pulpele si ciupercile din conserva, scurse in prealabil.

- Nu este un timp exact de fierbere, dar se lasa pe foc mic pana cand scade apa. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

- Se condimenteaza dupa gust. Eu am pus si putin curry, care i-a dat o aroma deosebita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise