Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Brandy sau Wiskey
  • ulei de mãsline
  • sare
  • piri piri

Mod de preparare

Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte mult utilizat în Brasil, Portugalia, Mozambic si Cabo Verde.

În Portugalia se foloseste mult în condimentarea cãrnurilor, "Malagueta"( ardeiul iute lung, ) si pt. sos " Piri Piri" ( ardeiul iute mic ).

Îl gãsim în comert peste tot, iar cei care au posibilitatea îl cresc acasa.

Cel mai bun si mai tare la gust este cel pe care îl pregãtim acasã sau îl cumpãrãm din piatã.

Eu am pregãtit acasã, dar cu piri piri din comert proaspãt.

Sunt persoane care fierb alcoolul cu ulei...alti adaugã usturoi...

Aceasta este varianta mea rapidã:

1) Într-o sticlutã pune Piri Piri crestati cu cutitul.

2) Pune sare, si cam un pãhãrel mic de alcool ( dacã facem cantitate mare, ia cam 30% alcool).

3) Toarnã ulei de mãsline pânã se umple sticluta, agitã si lasã la macerat câteva zile.

Atentie Ardeee!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise