Piure de cartofi ca la bunica

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4-5 cartofi (in functie de nr. de portii)
  • - 2-3 catei de usturoi (dupa placul fiecaruia)
  • - cateva linguri de ulei
  • - sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja.Se racesc,se curata de coaja.

Se dau prin razatoarea mare.Se face mujdei de usturoi mai gros,se adauga peste cartofi,se sareaza dupa gustul fiecaruia,se adauga 3-4 linguri de ulei ca sa nu fie uscat.Se pun pe foc cam un minut,amestecandu-se continuu.

Piureul astfel rezultat se serveste cu orice fel de friptura sau simplu cand tineti post.Eu il servesc de obicei cand fac friptura la punga magica,avand si sosul ce si-l lasa carnea.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise