Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * cartofi
  • * unt
  • * usturoi
  • * cateva fire de patrunjel
  • * sare

Mod de preparare

Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare.

Dupa ce cartofii au fiert, se scurge apa si se paseaza pana se zdrobesc toti cartofii. Punem untul, usturoiul pisat si sare (daca mai este nevoie) si omogenizam. Patrunjelul il tocam marunt si il adaugam in piure amestecand bine.

Pentru cei care tin post pot inlocui untul cu margarina.

Piureul il putem servi simplu sau ca garnitura. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise