Pizza Capriciosa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 300 g faina
  • 120 ml apa calda
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 120 g masline fara samburi
  • 80 g sunca
  • 30 g prosciuto
  • 100 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.

Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).

Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca cam o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt (pe aceasta o vom ungem cu foarte putin ulei de masline). Acoperim blatul cu un strat de suc de rosii, presaram oregano, sare si piper, apoi aranjam sunca, prosciuto, ciupercile si maslinele.

Acoperim cu mozzarella si dam la cuptor pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.

Atat de simplu si atat de rapid, incat nu mai ai nevoie sa comanzi pizza acasa!

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Divainbucatarie.ro.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise