Pizza cu legume

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 cub drojdie de 25g,
  • 350ml apa calda,
  • 500g faina,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 praf sare.
  • Pentru umplutura:
  • -150g cas dulce sau mozzarella,
  • 200g ciuperci albe,
  • cateva bucati broccoli congelat,
  • 1 bucata praz,
  • sos rosii.

Mod de preparare

Pentru aluat, intr-un bol mic se pun apa si drojdia si se amesteca sa se dizolve. Se lasa deoparte pana ce drojdia incepe sa faca basici.

Se cerne faina, se face o adincitura in mijlocul ei si se pune amestecul de drojdie, ulei si sare. Cu o spatula se amesteca ingredientele si apoi se framanta cu mana un aluat elastic. Aluatul se lucreaza pe masa pana cand se dezlipeste de mana.

Se unge cu ulei un vas, se pune aluatul adunat ca o bila ,deasupra se face o taietura asemena unei cruci, se acopera si se lasa sa creasca 1-1/2-2 ore pana cand isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut se imparte in jumatate si din fiecare parte se intinde cate o foaie. Fiecare foaie se asaza in cate o tava si se unge cu sos de rosii. Peste sos se pune branza si apoi umplutura.

Pentru umplutura, intr-o tigaie cu putin ulei se soteaza ciupercile curatate si spalate cu broccoli pus cum este, congelat. Se potriveste de sare si piper si dupa ce s-au inmuiat se pun peste aluatul cu sos si branza.

Se da pizza la cuptor pentru 25 de minute si cand se aduce la masa se pun deaspura rondele de praz.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise