Pizza cu oua de prepelita

Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • cca 350 g faina alba
  • un praf de sare
  • 200 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • o lingura de ulei de masline
  • pentru umplutura:
  • o bucata de piept de pui afumat
  • o mana de muschiulet taiat cubulete
  • 200 g cascaval
  • 3 linguri suc de rosiii
  • un praf de condimente de pizza (de la Fucks)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 ou
  • 12 oua proaspete de prepelita

Mod de preparare

Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se opdihneasca cca. 15 minute dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca 5 cm care se pune in tava unsa cu un pic de ulei.

Deasupra aluatului se intinde sucul de rosii peste care presaram condimentele, radem jumatate din cascaval, presaram pe toarta suprafata cubuletele de muschi si cubuletele din pieptul de pui afumat. Deasupra se intinde oul batut bine, se rade restul de cascaval si se repartizeaza frumos, pe margine, ouale de prepelita. Se lasa la cuptorul preincalzit, cca 15-20 minute. Se portioneaza calda.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise