Pizza cu sunca si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 ml apa
  • 450-500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Ingrediente:
  • 200 g cascaval
  • 5 ciuperci mai mari
  • 300 g sunca presata
  • 150 g masline
  • oregano
  • ketchup picand sau sos de rosii

Mod de preparare

Blatul:

Se dizolva drojdia in 250 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul, sarea si uleiul. La sfarsit adaugam toata faina si amestecam bine pana se incorporeaza bine. Alatul il lasam la crescut 30 de minute.

Intre timp, feliem ciupercile si sunca, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Dupa ce a crescut aluatul si l-am impartit in 4, se intinde fiecare bucata. Mie mi-au iesit 3 blaturi pentru tava cu diametrul de 28 cm si unul pentru tava de 25 cm. Se unge tava cu ulei, punem in tava unul din blaturi, il ungem cu ketchup, presaram cascaval, apoi sunca, ciuperci feliate, masline intregi fara samburi sau taiate rondele si din nou inca o lingura de cascaval si oregano. Dam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de minute.

La fel procedam si cu celelalte trei blaturi si punem ingredientele ramase.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise