Pizza cu ton

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • Pentru topping
  • 2 cutii ton bucati in ulei
  • o mana masline fara samburi
  • 6 felii branza Gouda
  • 2 linguri capere
  • 3-4 linguri sos de rosii
  • cateva picaturi ulei de masline

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam rand pe rand drojdia dizolvata in lapte,sarea,zaharul,oregano ,uleiul si la final apa.Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elastic. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de 1 ora.

Aluatul crescut il asezam intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si cu ajutorul varfurilor degetelor intindem aluatul pe toata suprafata tavii.Ungem aluatul cu ulei de masline si sos de rosii iar apoi urmeaza sa adaugam topingul in ordinea dorita de fiecare.Tonul trebuie sa-l scurgem de ulei.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor la 220 grade timp de aproximativ 20min.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise