Pizza din mamaliga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 150 g faina de malai, 8 fire de patrunjel, 10 codite de ceapa verde, 125 g rosii decojite (din conserva), 250 g Mozzarella (sau telemea moale, desarata), sare.
  • (pentru 4 persoane)

Mod de preparare

Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1 lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de malai turnata \"in ploaie\". Se incorporeaza ceapa verde si patrunjelul tocate marunt (se mai pastreaza o lingurita de verdeata tocata).

Se unge o forma, se toarna mamaliga si se unge suprafata cu uleiul ramas.

Se scurg bine rosiile, se taie feliute, se asaza peste mamaliga si se baga forma la cuptorul incins (190 grade C). Se coace 10 minute.

Se taie felii branza, se asaza pe pizza, se sareaza, se presara cu verdeata pusa deoparte si se mai lasa inca 5 minute la cuptor. O data cu branza se mai pot adauga masline taiate in 4 sau felioare subtiri de sunca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise