Pizza eco

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 1/2kg faina
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • o cescuta lapte
  • 2-3 linguri apa
  • drojdie cat o nuca
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • Umplutura:
  • carnat de casa
  • muschi de casa
  • ceafa de casa
  • 2 oua
  • 2-3 linguri smantana
  • 100 ml suc de rosii sau cateva linguri de pasta de tomate de casa
  • 100 g branza de oi
  • sare, piper,condimente dupa placere

Mod de preparare

Incorporez ingredientele pentru aluat, drojdia o dizolv intr-o ceasca cu 2-3 linguri lapte caldut si zaharul,las sa creasca 10 minute, apoi adaug in aluat. Framant pana se desprinde aluatul de lighean si de mana.Acopar si las la cald pana se dubleaza comozitia.

Intre timp feliez mezelul. Asez aluatul in tava unsa cu unt,il acopar cu mezel si dau la cuptor. Dupa 15 minute adaug sosul obtinut din oua,suc de rosii,smantana si condimente.Presar cu branza si dau la cuptor pana se rumeneste.

Servim cat e calda, cu suc de rosii sau sos pentru pizza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise