Pizza quatro staggioni

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 aluat frantuzesc conform retetei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura oregano
  • 6 linguri cascaval ras (parmezan)
  • 8 rosii oparite
  • 100 g creveti
  • 100 g carne de pasare sau de scoica
  • 100 g sunca fiarta taiata fasii
  • 100 g salam
  • 1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
  • cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 200 g mozzarella

Mod de preparare

1.Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.

2.Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii.

3.Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si

piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.

4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.

5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant. Se recomanda sa se serveasca cu vin sec rosu.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise