Pizza Suprema

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Faina - 900 grame
  • Ulei - 7 linguri
  • Drojdie - o jumatate de cub sau 4 pliculete a 7 g
  • Apa - 400 ml
  • Zahar - 2 linguri
  • Sare - 1 lingurita
  • Pentru aproximativ 4 pizza de 32''.

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se adauga si uleiul si deasupra uleiului sarea.

Acum trecem la maia:se incalzeste cantitatea de apa(nu trebuie sa fie fierbinte apa).Apa nu trebuie sa te arda la deget daca o incerci cu degetul ci doar calduta.Se adauga drojdia (nu conteaza daca e proaspata sau la plic) efectul e acelasi, zaharul si se lasa 10-15 minute pina se opreste din fermentat dar si daca mai auziti ca fermenteaza dupa 15 min. e ok, il puteti folosi.

Trecem la pasul 3:adaugam maiaua peste faina si ulei si incepem sa framintam pina se incorpozeaza bine toate ingredientele. Nu trebuie sa framintam in nestire, aproximativ 5 min. ar fi de ajuns. Aluatul trebuie sa fie destul de moale nici prea lipicios nici prea tare. Cind se framinta se poate adauga faina cit este nevoie pentru a se aduce la nivelul de ..nici prea lipicios ..nici tare. Il lasam la crescut intr-o zona calda (aragaz,deschis un foc) aproximativ 50 min. dar poate fi lasat si mai mult,cit sa ajunga de 3 ori cantitatea initiala (sorry pentru omisiunile dinainte ..dar , na..prima reteta). Cratita trebuie sa fie acoperita.

Dupa ce a crescut luam din el aproximativ o mina,doua de aluat si daca e cazul il putem pudra cu putina faina ca sa se intinda mai bine pentru ca va fi putin lipicios si umflat.Ii dam forma dorita cu sucitorul si ...il putem folosi.

Sosul: o cutie (carton) rosii pasate o amestecam cu o lingura buna de faina si o aducem la fierbere amestecind in ea cind e cazul.In acest sos puteti pune tot ce doriti ca si condimente...zahar,piper,sare,oregano(dupa ce ati oprit focul la sos) etc. Condimentele le pune fiecare in functie de cit de gustos vrea sosul.Gustati-l!

Reguli ,,destul '' de obligatorii ,pasii de urmat pentru o pizza ,,suprema''.

Blatul intins il ungem cu sos nici prea mult nici prea putin si punem cascavalul.Daca puneti mai mult sos va fi mai ,,suculent'' amestecul.Daca va place pizza mai uscata ungeti mai putin.

Eu folosesc cascaval de la Carrefour ,cel din vitrina cu cascaval care se vinde la bucata,linga cea de brinza.Pret in jur de 26 ron.Cascaval Dalia-Madyal. .Are consistenta mozzarella.Am incercat tot felul de cascavaluri dar asta e cel mai bun la pizza.

Dupa aia putem pune tot ce dorim: ciuperci, salam etc.

Ideea de baza: NU o incarcati excesiv. Nu vrem sandwich, vrem pizza.

Marginile de coca le ungeti cu o pensula cu ulei .

In cuptorul preincalzit o punem aproximativ 15 min la treapta 3.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise