Plachie de crap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -un crap de aprox 1,5 kg
  • -4 cepe mari taiate solzisori
  • -1 ardei rosu taiat fasii (optional)
  • -4 catei de usturoi
  • -200 ml bulion,sau 2 conserve de rosii decojite
  • -100 ml vin alb sec
  • -zeama de la o lamaie
  • -100 ml ulei
  • -sare,piper
  • -2 foi de dafin
  • - 1 lg (lingurita ) boia dulce
  • -1 lg boia iute (optional)

Mod de preparare

-pestele se curata,se transeaza in felii groase de 2-3 cm

-apoi se sareaza si se da prin faina

-se prajeste pe jumatate,cam 1-2 minute pe fiecare parte

-in uleiul ramas se caleste ceapa si ardeiul,pana ceapa devine translucida,apoi se adauga boiaua,vinul,lamaia,bulionul sau rosiile decojite,foile de dafin,sarea,piperul.

-toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent,se adauga feliile de peste si se da la cuptor ,la temperatura medie,timp de 20 de minute,pana se leaga sosul si uleiul iese la suprafata.

Se serveste rece de regula dar se poate servi si calda cu mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise