Plachie de peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg felii peste mai mare (crap,somn,chiar caras mai mare)
  • 6-8 cepe (pot fi adaugate si cozile de la ceapa verde )
  • 2 adrdei rosii
  • 2 ardei verzi sau galbeni
  • o cana bors de putina
  • 4-5 rosii sau un borcan mic rosii cubulete
  • sare , piper negru , marar ,patrunjel

Mod de preparare

Se prajeste pestele in putin ulei pe ambele parti( dar mai putin , nu ca pentru mancat ) se scoate pe o farfurie.

In uleiul ramas, se pune ceapa taiata soljisori si se amesteca pana se moaie , apoi se adauga ardeiul taiat se prajeste si el cca.5 minute, apoi se adauga rosiile , sarea, piperul ( dupa gust).

Intru-n ceaun mai mare (sau intr-un ,,tuci'' sau o tigae mai mare) se pune pestele, peste el se rastoarna ceapa, ardeiul,rosiile si se toarna borsul, cam cat sa acopere tot.

Se pune la foc mic cam 15-20 minute.

Gustam , cine vrea adauga un ardei iute, marar,patrujel si abia acum punem capac la vasul in care gatim pestele.

Cand gatim peste, nu punem capac la vas decat la sfarsit

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise