Plachie de somon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati file de somon
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 4 rosii decojite din conserva
  • 2 linguri cu bulion
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Intr-o tigaie calim ceapa in cateva linguri de ulei incins .Curatam intre timp ardeiul ,il taiem cubulete si il adaugam si pe el in tigaie.Lasam 2-3 minute pana cand ardeiul se inmoaie si adaugam usturoiul curatat si taiat rondele ,apoi vinul,foile de dafin,zaharul si la final bulionul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine si lasam sa dea in cateva clocote.

Spalam bucatile de somon ,le stergem cu un prosop absorbant le condimentam cu sare si piper si le asezam intr-un vas pentru cuptor.Turnam sosul de mai sus peste peste,adaugam rosiile decojite si cateva felii de lamaie.

Dam la cuptor in jur de 40 de min.

Asezonam cu patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise