Plăcintă cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5oo gr. făină
  • o jumătate cub drojdie
  • ulei cca.70 ml.
  • sare,piper
  • 1 kg.carne tocată amestec vită,porc
  • cimbru,mărar
  • 5-6 măsline
  • 1 cutie roşii tăiate
  • 1 ardei roşu
  • 3 ouă

Mod de preparare

Din făină,apă,drojdie,ulei,sare face frământă un aluat care se lasă la dospit cca.30 min.

Între timp carnea se căleşte la foc mediu,se adaugă sare piper,ardeiul tăiat bucăţele,roşiile din conservă.Se amestecă compoziţia ca să se călească bine carnea şi se lasă cam 20 min.să scadă zeama.La final se adaugă măslinele tocate,cimbrul şi mărarul.

Se lasă la răcit,apoi se adaugă ouiăle bătute,din care se opreşte puţin pentru unsul plăcintei.

Se întinde o foaie groasă cam de un deget,se pune în tavă,se adaugă compoziţia de carne,după care se întinde a doujă foaie care se unge cu restul de ou.

Se crestează din loc în loc plăcinta şi se dă la cuptor la foc mediu cam 40 min.

Este foarte bună rece cu un pahar de lapte bătut alături sau...de ce nu cu o bere bună.

Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise