Placinta cu mere (din aluat fraged)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g faina,
  • * 200 g unt (margarina),
  • * 100 g zahar farin,
  • * 2 oua,
  • * 2 g bicarbonat,
  • * 2 ml otet,
  • * 2 g sare,
  • * zahar vanilat (5-10 g),
  • * 500 g mere rase conservate sau 1 kg mere proaspete,
  • * 50 g pesmet,
  • * 1 g scortisoara.

Mod de preparare

Untul (margarina) se bate cu 50 g zahar farin, pina se spumeaza. Se adauga treptat ouale, sarea si o parte din zaharul vanilat si se continua baterea pina cind compozitia devine ca o crema. Se adauga apoi bicarbonatul dizolvat in otet si faina, amestecind user componentele pina se incorporeaza toata faina si se omogenizeaza compozitia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute. Merele rase se amesteca cu 25 g pesmet, 20 g zahar si scortisoara. Aluatul se imparte in doua parti egale. O parte se intinde pe planseta pudrata cu faina, obtinind o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita pe toata suprafata si se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata. Se scoate si se raceste in tava. Dupa racire, se pudreaza cu pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform, se pudreaza restul de pesmet si se asaza a doua foaie care a fost intinsa la fel. Se introduce la cuptor si se coace la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se portioneaza in diferite forme, se pudreaza cu zahar si se asaza pe platou.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise