Placinta cu pui, ciuperci si branza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 g piept pui taiat cubulete
  • - 200 g branza telemea vaca
  • - 200 g cascaval ras
  • - 200 g smantana
  • - 4 oua
  • - 2 borcane cipuerci champignon feliate
  • - 1 ceapa mai mare
  • - 2 linguri ulei
  • - foi placinta
  • - piper

Mod de preparare

Se taie ceapa si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine aurie, se adauga cipuercile spalate si scurse si pieptul de pui taiat cubulete. Se lasa la foc mic si se adauga putina apa pentru a fierbe, circa 10 minute, dupa care se lasa la racit.

Intre timp, se unge un vas termorezistent (eu am avut forma rotunda) cu unt si se adauga 5 foi placinta la baza.

Compozitia racita se amesteca cu branza telemea, smantana, 2 oua, jumatate din cantitatea de cascaval ras si piper. Se amesteca toate ingredientele si se adauga peste baza de foietaj, in forma deja pregatita. Deasupra, se pune restul de cascaval si se acopera cu 5 foi placinta peste care se bat 2 oua pentru a prinde o crusta aurie in timpul coacerii. Se lasa la cuptor circa 45 min, temperatura 200 grade.

Optional, in compozitie se poate adauga si verdeata.

Se serveste calda.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise