Placinta cu telemea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 300g branza proaspata
  • 300g telemea
  • 200ml smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 5 oua
  • ulei

Mod de preparare

Se rade intr-un castron telemeaua, se adauga branza proaspata, 3 oua, zaharul, vanilia, jumatate din cantitatea de smantana si se amesteca pana se omogenizeaza. Se iau cate 3 foi de placinta, se stropesc cu ulei pe toate partile, se intinde amestecul de branza peste ele si se ruleaza. Se pun in tava unsa cu ulei si se toarna peste ele ouale batute cu restul de smantana. Se da tava la cuptorul incins la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise