Placinta din aluat frantuzesc cu dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile se coc separat
  • Umplutura:1 kg dovleac,curatat de coaja si seminte si apoi cantarit,100g unt,50-100g zahar,vanilie.

Mod de preparare

Dovleacul se rade prin razatoare cu gauri mari, intr-o cratita de 2 l jumatate apoi se adauga zaharul si untul si se lasa acoperit, la foc mic amestecand din cand in cand, ca dovleacul sa nu se prinda de cratita. Nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se moaie. Va fi gata in circa 30-40 min. Apa nu se pune deloc. Cand se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilinat (un plic). Dupa ce s-a tinut la rece, se intinde umplutura unfiform pe o foaie coapta, se niveleaza cu cutitul si apoi se acopera cu a doua foaie. Se pudreaza cu zahar si se taie patrate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise