Placinta fara zahar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:15 linguri apa minerala, 15 linguri ulei, o lingurita bicarbonat de sodiu, stins cu otet, o lingura otet, 2 oua, faina cat cuprinde, unt pentru tapetat tava
  • Umplutura: 8-10 mere, un plic de scortisoara

Mod de preparare

Merele se trec prin razatoare cu tot cu coaja, se calesc, se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Se amesteca ingredientele enumerate pentru aluat.Faina se pune la final si se amesteca pana cand aluatul obtinut nu se mai prinde de mana. Se imparte compozitia in doua parti egale, din care se intind doua foi. Se pune prima foaie in tava tapetata cu unt si cu faina, apoi se pun merele si se acopera cu cea de a doua foaie.

Timp de coacere: cca 30 minute, in cuptorul preincalzit

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise