Placinte cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -faina
  • -apa
  • -sare
  • -drojdie
  • -ceapa
  • -300-400grame de ciuperci proaspete
  • -un praf de sare
  • -putina vegeta
  • -piper

Mod de preparare

Din faina apa,sare si drojdie facem un aluat de paine.Se framanta bine si se lasa sa dospeasca intr-un loc cald 30-40 de minute.In acest timp calim in ulei doua cepe potrivit de mari,taiate dupa preferinta mai mici sau mai mari.

Cand ceapa s-a inmuiat adaugam 3-400 de grame de ciuperci proaspete taiate la fel dupa placere.Adaugam un praf de sare,unul de vegeta si o adiere de piper.Lasam sa scada apa pe care o lasa ciupercile fara a mai adauga alta.

Luam de pe foc.Cand aluatul este crescut luam din el cate o bucata de marimea unui mar,o intindem foaie si punem o lingura generoasa de ciuperci calite.Impachetam ca pe un plic si punem intr-o tava unsa cu ulei,unele langa altele.Le dam la cuptorul dinainte incalzit,la foc potrivit.

Sunt gata cam in 30 de minute.Trebuie sa fie putin aurite deasupra.Le scoatem,le ungem cu putin ulei si sunt gata de servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise