Placintele cu mere si flori de soc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 15 bucati): 2 oua,
  • 1/8 l lapte,
  • 1 pachet zahar vanilat,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 90 g faina,
  • 6 flori mari de soc,
  • 2 mere acrisoare (mici),
  • unt pentru prajit.

Mod de preparare

Se amesteca bine (cu mixerul) ouale, laptele, zaharul vanilat, zaharul, sarea si faina, si se lasa aluatul 20 de minute sa se umfle. Florile se soc se taie cu foarfeca de pe tije. Merele se curata de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, se dau pe razatoare si se incorporeaza - impreuna cu florile de soc - in aluat. Se pune untul la incins si cu o lingura se ia cate putin aluat si se toarna in tigaie. Placintelele se prajesc pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos (circa doua minute).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise