Placintele cu mere si flori de soc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 15 bucati): 2 oua,
  • 1/8 l lapte,
  • 1 pachet zahar vanilat,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 90 g faina,
  • 6 flori mari de soc,
  • 2 mere acrisoare (mici),
  • unt pentru prajit.

Mod de preparare

Se amesteca bine (cu mixerul) ouale, laptele, zaharul vanilat, zaharul, sarea si faina, si se lasa aluatul 20 de minute sa se umfle. Florile se soc se taie cu foarfeca de pe tije. Merele se curata de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, se dau pe razatoare si se incorporeaza - impreuna cu florile de soc - in aluat. Se pune untul la incins si cu o lingura se ia cate putin aluat si se toarna in tigaie. Placintelele se prajesc pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos (circa doua minute).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise