plancinta cu spanac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga foi de plancinta (bella)
  • 1 pachet de unt(pt ungerea foilor)
  • umplutura:
  • 450 gr spanac verde congelat sau crud(de preferat curd pentru ca este mai gustos)
  • 2-3 oua
  • 1 ceapa taiata fideluta ce se caleste in putin unt
  • 200g branza de vaci sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper, o lg zahar

Mod de preparare

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit

Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare.Scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt.

Daca spanacul este congelat il scurgem de apa si il fierbem circa 30 min.

Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa,ceapa taiata fideluta si calita, pesmetul, ouale , sare, zaharul si piper dupa gust.

Se taie foile in cubulete(15 cm X 15 cm) pe care se aseaza 3 linguri fara varf de compozitie.

Se ruleaza ca o sarma si se aseaza in tava unsa cu unt.

Potfa buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise