plancinta cu spanac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga foi de plancinta (bella)
  • 1 pachet de unt(pt ungerea foilor)
  • umplutura:
  • 450 gr spanac verde congelat sau crud(de preferat curd pentru ca este mai gustos)
  • 2-3 oua
  • 1 ceapa taiata fideluta ce se caleste in putin unt
  • 200g branza de vaci sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper, o lg zahar

Mod de preparare

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit

Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare.Scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt.

Daca spanacul este congelat il scurgem de apa si il fierbem circa 30 min.

Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa,ceapa taiata fideluta si calita, pesmetul, ouale , sare, zaharul si piper dupa gust.

Se taie foile in cubulete(15 cm X 15 cm) pe care se aseaza 3 linguri fara varf de compozitie.

Se ruleaza ca o sarma si se aseaza in tava unsa cu unt.

Potfa buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise