Porc dulce acrisor

Timp pregatire
30 minute

Ingrediente

  • 500 gr pulpa porc
  • 200 gr orez basmati salbatic
  • 500 gr amestec legume (morcov,ardei gras, ceapa verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, muguri de bambus, germeni de fasole)
  • 50 gr amidon
  • 100 gr sos rosii
  • 100 ml sos soia
  • 50 ml sos worchester
  • 3-4 linguri ulei de arahide
  • condiment 5 arome chinezesti
  • pasta 5 arome chinezesti
  • piper sichuan
  • 2 linguri zahar brun
  • usturoi
  • ghimbir

Mod de preparare

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata).

Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze.

Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la steamer (chinezii au un aparat special pentru orez, principiul de baza fiind tot fierberea la abur). Va fi gata in aproximativ 15 minute.

Tavalim bucatelele de carne prin amidon avand grija sa le scuturam de amidonul in exces. Rolul acestei operatiuni este de a pastra sucurile carnii.

Incingem wok-ul, punem uleiul de arahide (daca nu aveti folositi ulei de floarea soarelui) si rumenim usor carnea (cca 2 minute pe fiecare parte).

Punem 2-3 catei pisati de usturoi si 3 cm de ghimbir dat pe razatoare. Cantitatile pot varia in functie de gustul fiecaruia.

Adaugam legumele si le tragem rapid la wok. Nu trebuie lasate mai mult decat trebuie fiindca se vor inmuia prea tare.

Adaugam sosul de rosii, zaharul brun, piperul sichuan, condimentul 5 arome chinezesti, sosul de soia, sosul worchester si pasta 5 arome. Rolul pastei este de a da gustul acrisor, daca nu aveti puneti o lingurita otet.

Lasam inca 3-4 minute pe foc apoi dam deoparte. Legumele trebuie sa ramana crocante nu trebuie sa se inmoaie.

Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alaturi de taitei sau fidea de orez.

Alte retete delicioase si rapide gasiti pe blogul Caietul cu Retete!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise