Amestecă făina cernută cu praful de copt(cernut odată cu făina). Pune zahărul. În altă parte(Nu pleca, tot în bucătarie, schimbă doar castronul!), bate împreună ouăle, brânza, coaja de lămâie, sucul şi pulpa aceloraşi acrituri(lamâi, ce credeai!), uleiul. Fă unirea cu prima parte şi amestecă în ritmul muzicii pe care o asculţi în bucătărie. Pe ştiri, nu iese prăjitura!
Varsă-ţi necazul(aluatul obţinut) într-o tavă rotundă în cuptorul preîncalzit la 180°C (termostat 6) cam 40 minute, până ce prăjitura se îngălbeneşte de ciudă(adică se aureşte). Lasă la odihna o ora, sa se răcească(nu face gripă, n-ai bai!).
În ăst timp, fă glazura( mai bine zis e sirop!), amestecând ultima lămâie cu zahârul aferent( pe foc dulce!) Unge cu siropul asta, numit pretentios glazură, toata prajitura. Daca ai o pensula, treaba iese uşor, dacă nu, Dumnezeu cu mila, decurcă-te! Pune capodopera la frigider cel puţin 30 de minute.
Sau până o serverşti! Dacă rezişti!
Merge cu un ceai bun, rece sau nu.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise