Prajitura Albinita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Iti trebuie pentru foi
  • 150 g zahar praf
  • 3 linguri lapte dulce
  • 1 ou
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 g unt
  • 1/2 faina
  • Iti trebuie pentru crema
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri gris
  • 200 g zahar
  • 1 unt
  • -dulceata

Mod de preparare

Procedezi asa

Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta un aluat cu 1/2 faina sau cat cuprinde.

Imparti aluatul in 3 parti egale .Intinzi aluatul pe dosul tavii,intepi usor cu o furculita ca sa nu faca basici apoi pui foaia la copt pana devine aurie.Coci toate foile apoi le lasi la racit.

Pui laptele la fiert cu 200 g zahar ,iar cand ajunge la fierbere adaugi in ploaie grisul ,amesteci continuu ca sa nu se formeze cocoloase,il lasi sa fiarba 3-4 minute,apoi iei craticioara de pe foc si lasi sa se raceasca.

Dupa racire amesteci crema de gris cu untul.

Montare

Imparti crema de gris si unt in 2 parti egale ,pui prima foaie pe care o ungi cu crema de gris,adaugi foaia a doua ,o ungi cu un strat de dulceata ,urmeaza foaia a treia care trebuie unsa cu crema de gris unt.Peste ultimul strat de crema poti sa razi putina ciocolata de menaj,glazura de ciocolata sau o poti lasa asa.Prajitura se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise