Prăjitura Boema

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 ouă
  • - 200 g zahăr
  • - 200 g făină
  • - 30 g cacao
  • - 5 linguri apă rece
  • - 2 linguri zahăr
  • - 40 ml ulei
  • - 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • Ingrediente pentru crema ganache:
  • - 170 g ciocolată cu lapte
  • - 200 g frişcă lichidă.
  • Ingrediente pentru sirop:
  • - 160 g zahăr
  • - 350 ml apă
  • - esenţă de rom
  • Pentru glazurarea prăjiturilor am folosit o cutie de 200 g glazură de ciocolată lichidă Dr. Oetker.

Mod de preparare

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până se topeşte caramelul.Se pune la rece.

Cuptorul se încălzeşte la 180 grade.

Pentru prepararea blatului se separă ouăle;albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul până ce acestea se întăresc.Se adaugă caramelul, gălbenuşurile unul câte unul şi la sfârşit uleiul, iar la sfârşit se adaugă, pe rând , câte o lingură de făină amestecată cu cacao şi praf de copt. Se amestecă uşor cu o spatulă. Compoziţia se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 30 minute.

Pentru crema ganache frişca lichidă se pune într-o crăticioară pe foc mic. Ciocolata se mărunţeşte şi se adaugă la frişca fierbinte.Se lasă vasul pe foc până se topeşte ciocolata, amestecând continu, având grijă ca frişca să nu fiarbă. Vasul se pune la frigider pentru 3 - 4 ore sau peste noapte. După răcire mixaţi frişca până se întăreşte bine.

Pentru prepararea siropului se fierb 10 minute zahărul cu apa. Se stinge focul şi se adaugă esenţa de rom. Se dă la rece. După răcirea blatului acesta se porţionează şi se însiropează bine apoi se glazurează. Bucăţile de prăjitură se distanţează între ele pentru a permite şi glazurarea marginilor acestora. Se lasă câteva minute la frigider pentru a se întări glazura apoi se trece la următoarea etapă: cu ajutorul unui poche şi a unui dui mai mare se pune câte o rozetă de cremă ganache pe fiecare bucată de prăjitură, apoi câte o rozetă, mai bogată, de frişcă.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise