Prajitura Cocosana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 4 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g margarina Unirea pentru creme
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri de apa fiarta

Mod de preparare

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand uleiul, cacaoa, faina si praful de copt. Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.

Crema:

Intre timp pregatim crema: amestecam laptele cu zaharul si faina, il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si amestecam in continuare pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, adaugam pe rand, cate o lingura din crema de cocos mixand incontinuu.

Glazura:

Intr-un vas amestecam zaharul pudra cu cacaoa, apoi adaugam uleiul, apa fiarta si amestecam bine glazura. Blatul il taiem in doua, punem pe o jumatate crema de cocos, peste punem cealalta jumatate de blat, apoi punem glazura de cacao si dam prajitura la frigider pana se intareste glazura.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise