Prajitura condimentata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 1 foaie (sunt necesare 3 foi):
  • 4 albusuri (per total 12 albusuri)
  • 4 lg zahar brut (per total 12 lg zahar)
  • 4 linguri amestec nuca macinata, cu fructe de goji si cereale crunchy + scortisoara (per total cam 300 gr miez nuca si 50 gr goji)
  • 2 lg faina (per total 6 lg faina)
  • Pt. crema:
  • 12 galbenusuri
  • 10 lg zahar brut
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet unt nesarat
  • 3 lg zahar vanilat
  • stafide si merisoare hidratate in putin coniac
  • vanilie
  • Pt. ornat:
  • amestec nuca cu goji
  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat.

Pentru foi:

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bine bezeaua. Adaugam mixul de nuca si faina si incorporam usor in bezea. Intr-o tava dreptunghiulara, asezam o hartie de copt si turnam compozitia. Coacem cam 15 min la cuptor. Repetam operatiunea de inca 2 ori ca sa obtinem 3 foi in total.

Pentru crema:

Punem un pumn de stafide si merisoare intr-un pahar cu putin coniac si le lasam sa se inmoaie. Galbenusurile le batem bine cu zahar, le punem la fiert pe baie de aburi, si dupa ce se ingroasa un pic, adaugam laptele si mai lasam la fiert direct peflacara pana se formeaza o crema consistenta. Lasam la racit crema. Untul il frecam spuma cu putin zahar pudra si vanilie. Adaugam stafidele si merisoarele in crema de unt. Dupa ce s-a racit crema de oua, o incorporam lingura cu lingura in untul frecat. Crema astfel obtinuta o lasam putin la frigider.

In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si incepem sa montam prajitura. Asezam prima foaie de aluat, turnam o treime din crema, nivelam usor si asezam urmatoarea foaie, alta treime din crema, ultima foaie si restulde crema. Peste ultimul strat de crema, presaram amestecul de nuca pastrat initial, putina scortisoara si fulgi de cioco.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise