Prajitura cu ananas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 13 oua
  • 22 linguri zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 500 g smantana
  • un compot de ananas taiat rondele
  • 4 lingurite de gelatina
  • o cana cu lapte
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul: se amesteca bine 8 oua cu 8 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina si un pliculet de zahar vanilat, apoi se coace compozitia la cuptor.

Pt crema se folosesc restul ingredientelor, astfel: 5 oua se freaca cu 1o linguri de zahar si se adauga laptele fierbinte, se lasa pe foc si se mesteca mereu pana se face ca o smantana, iar la urma se adauga gelatina dizolvata in putin lapte caldut. Smantana se bate cu 4 linguri zahar pana devine frisca, apoi se amesteca cu crema racita.

Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu suc de la compot. In tava in care ai copt blatul se aseaza: un rand de rondele de ananas, un strat de crema, apoi o bucata de blat, iarasi crema, apoi cealalta bucata de blat, dupa care se intoarce tava astfel incat ananasul vine deasupra. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise