Prajitura cu branza - Cheesecake

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 1 cana(250g) faina
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 cana nuci macinate sau bucati
  • 120 gr unt
  • Pentru compozitie:
  • 3 pachete crema de branza sau branza pentru prajitura
  • 3/4 cana zahar sau dupa gust
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 3/4 smantana groasa
  • 3 oua
  • Sosul de capsuni:
  • 4 cani de capsuni taiate
  • 1 lingura zahar(sau dupa gust)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/4 piper proaspat macinat

Mod de preparare

Se captuseste tava cu folie de aluminiu(pereti si baza) sau daca tava nu este detasabila se lasa in surplus folia peste margini, ca sa puteti apuca de folie si sa scoateti prajitura din tava. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-un robot de bucatarie punem faina, zaharul si nuca si amestecam putin , pana toate se combina. Se adauga untul si se amesteca pana se obtinem un aluat sfaramicios.Turnam acest aluat sfaramicios in tava si-l intindem egal pe toata suprafata, presandu-l usor. Punem in cuptor tava si lasam cam 10-12 minute pana devine usor auriu. Se scoate tava si punem cuptorul la 165 grade sau il dam un pic mai incet. Pentru crema de branza: amestecam cu mixerul branza( la temp. camerei) cu zaharul,zaharul vanilat, smantana, iar cand s-au omogenizat, adaugam pe rand ouale. Turnam peste crusta si punem in cuptor pentru 30-45 de minute sau pana branza in centrul prajiturii a inceput sa se intareasca. Se scoate din cuptor prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o punem in frigider pentru cel putin 4 ore sau daca putem:) pana a doua zi. Se scoate prajitura din forma si se taie felii. Feliile se decoreaza cu sos de capsune.

Sosul de capsuni: se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana sosul se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi cu un blender se mixeaza!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise