Prajitura cu branza dulce si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400g faina
  • 400g zahar
  • 400g smantana
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • cate 1 lingura de unt/ulei si faina pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 400g branza dulce
  • 150g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina stafide
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Aluatul:

Se bat bine ouale cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga treptat smantana, praful de copt, esenta de vanilie si faina. Se omognizeaza aluatul.

Umplutura:

Se amesteca branza cu oule batute, zaharul, faina, stafidele si coaja de lamaie.

Se unge tava cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina, se pune jumatate de aluat, se intinde umplutura apoi se acopera cu cu cealalta jumatate de aluat ramas care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul cald la foc mijlociu, timp de 35 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise